«Спорт для усіх» - Встановлення вуличних тренажерів для жителів мікрорайону «Пряме» Брав участь

Доданий
31.08.2021
Номер
11
Спорт

Громада мікрорайону Пряме вважає, що повноцінне спортивне обладнання таке, як вуличні тренажери сприятимуть здоровому способу життя, а також до налагодження сусідських відносин. Користь від тренажерів отримують не лише молодь, а й молоді батьки, які часто приводять своїх дітей на дитячі майданчики, а також старше покоління яке час від часу займається спортом.

Автор проєкту
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Вознесенськ

Опис

Проблема, на вирішення якої спрямований проект

Молодь нашого мікрорайону переважну більшість свого дитинство проводять на території району та не мають змоги відвідувати спортивні заклади та спортивні майданчики Вознесенська. Тому, що мік-н Пряме знаходиться в 10 кілометрах від Вознесенська, осатаній автобус з міста до району о 17:30. У мік-ні Пряме на терарії школи існують дитяче обладнання і спарені турніки, а для інших груп м’язів тренажерів нажаль немає. Також для батьків, які водять дітлахів на дит. майданчик, також немає дозвілля.

Пропоноване вирішення проблеми і його обґрунтування

Для того щоб молодь, в тому числі підлітки, молоді батьки, а також дорослі активні мешканці району мали умови фізично розвиватися і цікаво проводити разом своє дозвілля ми плануємо розмістити вуличне обладнання на території школи №9, де вже розміщений дитячий майданчик. Територія школи вважається зручною та вигідною, оскільки вона огороджена, охороняється і освітлюється в ночі. На території школи вже встановлено дитячо-ігрове обладнання, яке користується високою популярністю серед дітей.

Мета проекту

Заохочення мешканців мік-ну Пряме до заняття спортом, шляхом встан-ням вуличних тренажерів, які сприятимуть оздоровленню, популяризації здорового способу життя, а також до налаг-ня сусідських відносин

На кого орієнтований проект

На території мік-ну проживає всього 545 людей. Вуличними тренажерами будуть користуватися в основному молодь (2-18 років–75 чол.), молоді батьки, а також активне населення (18-35 років–145 чол.).

План заходів реалізації проекту

- Спочатку потрібно набрати достатню кількість голосів для перемоги. - Потім потрібно замовити відповідне обладнання у відповідного постачальника, який виготовляє вуличні тренажери. - Необхідно окремо оплатити доставку. - Також будуть виконані роботі по встановленню відповідного обладнання. - Наступним етапом буде святкове відкриття спортивного майданчика. - Після успішної реалізації проекту потрібно звітувати за виконану роботу.

Ключові показники оцінки результату проекту

Реалізація проекту має позитивний соціальний вплив на мешканців мікрорайону «Пряме». Рівень охоплення дітей та молоді фізкультурою та спортом значно зросте. Молоді батьки та дорослі матимуть можливість фізичного та культурного дозвілля. Таким чином при зайнятті спортом різних вікових категорій підвищиться рівень спілкування, що призведе до покращення сусідських відносин. Даний проект популяризує здоровий спосіб життя, який притаманний кожній категорії населяння.

Тип проекту

Проект має направлення – Спорт, а також - соціальний захист;

Ризики

- відсутні кошти в місцевому бюджеті для фінансування конкурсу «Бюджет участі»; - розбіжності думок стосовно місця розташування вуличних тренажерів; - розбіжності думок стосовно видів вуличних тренажерів; - не набрання достатньої кількості голосів.

Приклади (кейси) схожих рішень

Яскравим прикладом слугує дитячий майданчик у мікрорайоні «Зелений Гай» де поряд дитячих майданчиків встановили також вуличні тренажери, які користуються попитом і дорослими і підлітками.

Посилання на групу проекту в соцмережах

https://www.facebook.com/osnpg

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради

ПІБ Відповідальної особи

Войцеховська Наталія Миколаївна