Кіно під відкритим небом Відхилений

Доданий
18.10.2019
Номер
5
Культура

В 2012-2013 роках в парку Січової Слави був популярний проєкт "Film and sky". Однак з часом проєкт закрився оскільки постало питання відсутності якісної апаратури та місць для сидіння. Після проведеного опитування серед молоді, більшість хоче повернути "Кіно під відкритим небом" оскільки це можливість спілкування та проведення дебатів після перегляду фільму.

Автор проєкту
Бюджет
91 700 грн
Розрахунок бюджету

Опис

На кого орієнтований проект

Основна категорія користувачів складається з осіб віком від 14 до 35 років, також до основної групи входять соціально незахищені верстви населення, багатодітні сім’ї, особи з особливими потребами.

Приклади (кейси) схожих рішень

В 2012-2013 роках в парку Січової Слави за ініціативою активної молоді транслювалися кінофільми для жителів міста.

Проблема, на вирішення якої спрямований проект

Останнім часом ми спостерігаємо повну відсутність доступного дозвілля для молоді міста. Оскільки відповідно до законодавства України до категорії «молодь» відносяться особи віком від 14 до 35 років, то значна частина населення міста залишилась поза увагою. Наявність місць для куріння кальянів та розпиття спиртних напоїв не може вважатися проведенням культурного дозвілля, так само як і гра на гральних автоматах.
Дійсно, у вересні місяці в місті було відкрито кінотеатр, однак для малозабезпеченої категорії мешканців, багатодітних сімей, це завеликі кошти, щоб насолодитися атмосферою кінотеатру.

Мета проекту

Метою проєкту є розвиток дозвілля для молоді, задоволення потреб малозабезпечених категорій населення, багатодітних сімей, побудова сучасного діалогу з молоддю, шляхом проведення публічних обговорень вражень від фільму.

Пропоноване вирішення проблеми і його обґрунтування

Найоптимальнішим вирішенням проблеми є саме створення кінотеатру під відкритим небом, оскільки практика роботи такого проекту в нашому місті вже була, він користувався дуже великим попитом, мешканці були задоволені в повному обсязі. Крім того за допомогою місцевого Вісника було створено опитування саме на предмет відновлення роботи «Кіно під відкритим небом» і однозначною відповіддю мешканців був позитивний відгук.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Пропоную «Кіно під відкритим небом» облаштувати в місці проведення фестивалю класичної музики «Класична мелодія степу».
Для цього необхідно:
1. Закупити необхідні товари;
2. Встановити контейнери для сортування сміття;
3. Встановити екран;
4. Розмістити крісла-мішки;
5. Забезпечити приміщення для зберігання крісел-мішків та апаратури.
Ремонтні роботи здійснювати не потрібно.

Ключові показники оцінки результату проекту

Показником оцінки результату проєкту будуть більш соціального напрямку, а саме: створення дозвілля дозволить охопити як учнів закладів загальної середньої освіти, так і мешканців міста до 35 років, незахищені верстви населення, багатодітні сім’ї також будуть охоплені. Особи з особливими потребами, особи на інвалідних візках зможуть користуватись вказаною послугою, оскільки на місці де планується реалізувати проект присутній пандус.
Оскільки проєкт передбачає залучення великої кількості людей, то на місці перегляду фільму необхідна наявність баків для сортування сміття, що дозволить зменшити забруднення навколишнього середовища.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Найбільшою перешкодою в реалізації проєкту може бути відсутність достатнього за обсягом приміщення для зберігання крісел-мішків та апаратури необхідної для проведення заходу.

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ стратегічного планування та розвитку апарату Виконавчого комітету ВМР

ПІБ Відповідальної особи

Іваниця Анна Вікторівна

Контактні дані відповідальної особи

vpmii@ukr.net