Тренажерний зал для літніх людей Відхилений

Доданий
18.10.2019
Номер
7
Спорт

Фізичні навантаження для літніх людей не менш важливі, ніж для молодих: регулярні тренування здатні уповільнити процеси старіння, запобігти виникненню різних хронічних захворювань, зміцнити м’язи і знизити ризик виникнення травм. Активний спосіб життя покращує настрій і підвищує імунітет. Але звичайний спортивний зал не завжди підходить людям похилого віку.

Автор проєкту
Владислав
Владислав Невеселий
Бюджет
99 928 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Вознесенськ

Опис

На кого орієнтований проект

Люди похилого віку

Приклади (кейси) схожих рішень

Успішні схожі проекти вже реалізовані в м. Кривий Ріг, м. Знам’янка, с. Снігурівка, в Черкасах та на Канівщині

Проблема, на вирішення якої спрямований проект

Не секрет, що більшість людей після досягнення пенсійного віку стають фізично і соціально пасивними, що негативно впливає на якість і тривалість їх життя. Частково в цьому винні стереотипи мислення, поширені у нашому суспільстві, за якими після виходу на пенсію "життя минає". Частково - відсутність умов для "активної старості" і позитивних рольових моделей, історій в інформаційному просторі.
У той же час сучасні дослідження показують, що саме фізична активність є найбільш ефективним способом підвищення соціальної активності людей похилого віку. Регулярні тренування після 55 років покращують не лише фізичне здоров’я, а й психічне самопочуття та інтелектуальні здібності. Однак фізичне на вантаження для людей старшого віку повинне бути підібраним правильно і для стійкого позитивного ефекту повинно включати як силові, так і кардіо тренування.
Згідно зі статистикою у Вознесенську проживає близько 12 000 пенсіонерів, при цьому практично відсутні місця, де у пенсіонерів була б можливість регулярно займатися фізичними тренуваннями.

Мета проекту

Впровадження зазначеного проекту дозволить громадянам старшого віку людям з інвалідністю займатися лікувальною фізкультурною для профілактики захворювань і пошкоджень, підтримати і покращити фізичний стан здоров’я, приєднатися до соціальних зв’язків з метою поліпшення емоційного і психологічно стану.

Пропоноване вирішення проблеми і його обґрунтування

Спеціально обладнати зал для лікувальної фізкультури та відновлення людей старшого віку ; придбати сучасні тренажери, спортивний та реабілітаційний інвентар. Шведські стінки, лавки, дзеркала, унікальні джгути і стрічки Thera-Band, гімнастичні палиці, візок зі снарядами, килимки для фітнесу та спорту, диски Здоров'я, колесо для пресу, м'ячі для фітнесу, обважнювачі, еспандери, еспандер лижника, гантелі для фітнесу і багато іншого.
Літнім людям і всім, у кого є певні проблеми з опорно-руховим апаратом, можна порадити еліпс або горизонтальний велотренажер - найбезпечніші з усіх кардіотренажерів. Займаючись на них, практично неможливо пошкодити суглоби або хребет. При заняттях на еліптичному тренажері–біомеханічно вивірена траєкторія руху дозволяє рухатися комфортно і природно та максимально знижує ризик отримання травм.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Закупівля та встановлення тренажерів та обладнання.
2. Урочисте відкриття.

Ключові показники оцінки результату проекту

Пропаганда здорового способу життя серед пенсіонерів похилого віку з активною життєвою позицією, їх соціалізація та інтеграція в суспільство. Формування інноваційних методів взаємодії державних органів, бізнес структур та громадських об’єднань в сфері підтримки пенсіонерів.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ стратегічного планування та розвитку апарату Виконавчого комітету ВМР

ПІБ Відповідальної особи

Іваниця Анна Вікторівна

Контактні дані відповідальної особи

vpmii@ukr.net