Апарат ударно - хвильової терапії (УХТ) Відхилений

Доданий
18.08.2020
Номер
2
Охорона здоров'я

Більше 80% населення Вознесенської громади страждає на захворювання опорно - рухового апарату (остеохондроз, артроз, п'яточна шпора, травми, запалення суглобів та інше). Найпрогресивнішим методом лікування та реабілітації у більшості випадків є УХТ. Даний апарт планується передати та розмісти на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу з плавальним басейном "Водограй".

Автор проєкту
Бюджет
189 999 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Вознесенськ

Опис

Проблема, на вирішення якої спрямований проект

У зв’язку із медичною реформою, з 1 квітня 2020 року, державні фізіотерапевтичні кабінети скасовано, через застаріле обладнання та брак фінансування. Тому, у Вознесенську апаратну терапію високої якості, у достатньо великому обсязі, за демократичними цінами можна отримати лише в Центрі фізіотерапії. За 5 років існування Центру фізіотерапії виявлено необхідність використання УХТ в 90% звернень членів громади у віці від 18 до 70 років. Цільові захворювання: хвороби хребта, суставів, м'язів.

Пропоноване вирішення проблеми і його обґрунтування

Апарат УХТ FioPro-2000 виробника Alvi Prague (Чехія) є найоптимальнішим для оздоровлення. Досвід застосування за кордоном та по Україні показує, що УХТ замінює собою декілька інших видів фізіотерапії; зменшує необхідність прийому ліків; у 50% випадків відпадає необхідність оперативного вртучання.

Мета проекту

Надавати лікування на цьому апараті безкоштовно для членів Вознесенської громади, в той час, як 1 курс, в середньому по країні, коштує 5-8 тисяч гривень.

На кого орієнтований проект

Основна категорія пацієнтів складається з осіб віком від 18 до 70 років, також до основної групи входять соціально незахищені верстви населення, багатодітні сім’ї, особи з особливими потребами.

План заходів реалізації проекту

Пропоную Апарат УХТ розташувати у ФОК "Водограй". Безпосередньо я нестиму відповідальність за ефективне та безкоштовне (за призначенням лікаря) використання , надійне зберігання, своєчасне обслуговування.

Ключові показники оцінки результату проекту

Показником оцінки результату проєкту будуть статистичні показники Центру фізіотерапії по ефективності лікування та Районної лікарні Вознесенська.

Тип проекту

Змішаний (соціально - економічний, оздоровчий)

Приклади (кейси) схожих рішень

Апарати УХТ є у всіх великих містах України та у санаторіях. https://www.facebook.com/profile.php?id=100003513651783

Посилання на групу проекту в соцмережаі

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003513651783

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради

ПІБ Відповідальної особи

Шишляннікова Ірина Анатоліївна

Контактні дані відповідальної особи

3-27-67