Відбулося засідання комісії з питань Бюджету участі

Відбулося засідання комісії з питань Бюджету участі

30 листопада у Вознесенській міській раді відбулося засідання комісії з питань Бюджету участі, до складу якої входять працівники міської ради та  директори установ, представники громадських організацій та депутатського корпусу.

Відтак, розпочалося вивчення проектів, поданих мешканцями громади для реалізації через громадський бюджет, котрих до оголошеного терміну надійшло одинадцять:

1. «Тренажерний зал для літніх людей».

2. «Портал відкритих даних вознесенської громади».

3. «Забезпечення мешканців вул. Михайлівська сміттєвими контейнерами».

4. «Спортивний майданчик».

5. «Встановлення дитячого майданчика на території ОСНу «Квартальний комітет «Південний»».

6. «Дитячий майданчик «Садки»».

7. «Автобусна зупинка «Садки»».

8. «Облаштування спортивно-ігрового комплексу «Непосиди» по вул. Чорновола».

9. «Кінопавільйон під відкритим небом».

10. «Центр культурно-просвітницької діяльності учнівської молоді».

11. «Кіно під відкритим небом».

До розгляду комісії було подано  6 великих проектів (бюджет кожного з яких обмежується 100 000 грн) та 5 малих (з бюджетом до 50 000 грн).
Загалом проектів було подано на суму понад 
700 000
грн.

Проекти, які передбачають зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, дублюють завдання, передбачені  програмами на поточний рік та передбачають витрати на утримання та обслуговування, що перевищують вартість їх реалізації, було відхилено комісією, відповідно до пункту 53 Положення про Бюджет участі міста Вознесенська. Таких проектів було 5.

 Проекти, які пройшли попередню модерацію, отримали позитивні висновки відповідальних за реалізацію осіб та були підтримані (з урахуванням запропонованих зауважень) комісією з питань Бюджету участі, були відправлені авторам на доопрацювання. Серед проектів, які отримали позитивні висновки комісії є 3 великих проекти: «Облаштування спортивно-ігрового комплексу «Непосиди» по вул. Чорновола»,   «Кінопавільйон під відкритим небом», «Встановлення дитячого майданчика на території ОСНу «Квартальний комітет «Південний»» та три малих «Забезпечення мешканців вул. Михайлівська сміттєвими контейнерами», «Спортивний майданчик» та «Дитячий майданчик «Садки»».

Найближчим часом схвалені проектні заявки будуть доопрацьовані авторами та представлені до голосування, яке розпочнеться 12 листопада 2019 року.