12 листопада 2019 року розпочалося голосування за громадський проект

12 листопада у Територіальній громаді міста Вознесенськ стартувало голосування за проекти, подані на конкурс в рамках формування Бюджету участі.

Бюджет участі, або громадський бюджет дозволяє кожному мешканцю громади долучитися до розподілу бюджетних коштів з метою поліпшення життя громади. Як це працює? У кожного мешканця громади є можливість подати власні проекти  і, заручившись підтримкою та голосами мешканців громади, втілити яскраві ідеї в життя.

Голосування за проекти триватиме впродовж 18-ти календарних днів (до 29 листопада включно).

У голосуванні братимуть участь  3 великих проекти:

·         «Спортивно-ігровий комплекс “Непосиди” по вул. Чорновола»;

·          «Кінопавільйон під відкритим небом»;

·         «Дитячий майданчик “Південний”»

та три малих:

·         «Забезпечення мешканців вул. Михайлівська сміттєвими контейнерами»;

·         «Спортивний майданчик»;

·         «Дитячий майданчик “Садки”».

 

Для перегляду проектів  кожен мешканець громади може увійти в систему «Громадський проект», перейшовши за посиланням https://voznesenskaotg.pb.org.ua/   з персонального комп’ютера чи мобільного телефону.

         Кожен мешканець громади  має право проголосувати лише за один проект незалежно від типу (великий чи малий). У підсумку голосування ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів та бюджет яких не виходитиме за межі виділених коштів (250 000 грн), будуть реалізовані у 2020 році.

Хто може голосувати за проекти Бюджету участі?

           Проголосувати за один із проектів Громадського бюджету (бюджету участі) може особа, якій виповнилось 14 років, яка зареєстрована та проживає на території громади.

Як можна проголосувати за проект?

Голосування за проекти здійснюється тільки через електронний сервіс «Громадський проект». Ідентифікація особи, яка голосує, здійснюється за допомогою системи Bank ID та електронного цифрового підпису. Обравши опцію "голосувати з BankID", користувач надає системі доступ до потрібних даних. Вона автоматично підтверджує особу громадянина України і користувач голосує.

Також система BankID дозволяє проголосувати з електронним цифровим підписом. Електронний цифровий підпис можна отримати в Акредитованих центрах сертифікації ключів (АЦСК), приміром, АЦСК Державної фіскальної служби (АЦСК ІДД ДФС)АЦСК органів юстиції УкраїниАЦСК УкрзалізниціАЦСК ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»АЦСК Державної прикордонної служби України, або АЦСК інших банків.
Повний перелік АЦСК доступний на web-ресурсі Центрального засвідчувального органу (ЦЗО).

Детальніше про особливості голосування за проекти та подальші етапи планування та впровадження проектів громадського бюджету читайте на інтернет-порталі «Бюджет участі: Громадський проект – Вознесенська ОТГ» за посиланням https://voznesenskaotg.pb.org.ua/.